Xiaomi 13 Ultra

„Zezadu to bude nejškaredější telefon.“ Xiaomi chystá smartphonovou lahůdku Xiaomi 15 Ultra

  • Špičkový mobil od Xiaomi vystrkuje drápky.
  • Zájemci se mohou těšit na skvělou výbavu.

Čínská značka Xiaomi do toho pořádně šlápne. Ještě tento měsíc představí očekávané smartphony Xiaomi 15 a Xiaomi 15 Pro. To nejlepší si pro nás schovává ale až na příští rok, kdy uvede smartphonovou senzaci Xiaomi 15 Ultra.


Nepřehlédněte: Vědcům NASA spadla čelist. Sonda Euclid dokáže přetáčet vesmír v čase, lidstvo odemyká největší záhadu v historii


Xiaomi 15 Ultra aspiruje na telefon roku

Přestože do premiéry tohoto špičkového chytrého telefonu zbývá ještě hodně času, už dnes se můžeme podívat na to, jak bude vypadat zadní strana očekávaného Xiaomi 15 Ultra. Fotografie ukazují, že telefon rozhodně zaujme. Zadní část bude mít nezvyklé uspořádání fotoaparátů, a to takové, které nemusí potěšit příznivce symetrie.

Zatímco samotný modul (výstupek) fotoaparátu je kruhový, jako tomu bylo u řady Ultra vždy, umístění samotných snímačů v rámci ostrůvku je, jak můžete vidět, podivně asymetrické. Podle insiderů je osamoceným fotoaparátem na horní řadě periskopový teleobjektiv s rozlišením 200 Mpx a 4,3násobným bezztrátovým (optickým) zoomem – údajně se jedná o snímač ISOCELL HP9 od jihokorejské společnosti Samsung.

Ve spodní řadě najdeme 50Mpx hlavní fotoaparát, 50Mpx ultraširokoúhlý objektiv a teleobjektiv s rozlišením 50 Mpx. Pro pořizování autoportrétů bude připraven 32Mpx fotoaparát umístěný v titěrném průstřelu displeje. Sestava zadních snímačů je na papíře působivá a smartphone se jistě zařadí mezi přední fotomobily na trhu.

Ultimátní fotosestavu doplní nejvýkonnější procesor a mamutí baterie

Z dřívějších spekulací se často mluví také o dvouvrstvém OLED displeji s rozlišením 2K+. Telefon by mohl obsahovat i ultrazvukový snímač otisků prstů pro zabezpečení uživatelských dat. Také se u Xiaomi 15 Ultra tipuje, že dostane mamutí baterii s kapacitou 6 000 mAh a podporu rychlého kabelového nabíjení výkonem 90 W, respektive 80W bezdrátového nabíjení.

Pod kapotou telefonu se má nacházet supervýkonný čipset Snapdragon 8 Elite od společnosti Qualcomm. Ve výbavě Xiaomi 15 Ultra se zcela určitě objeví i zbrusu nový operační systém Android 15, zabalený do vizuálního prostředí HyperOS 2.0.

Zdroj náhledové fotografie: Xiaomi, zdroj: GSMArena

Total
0
Shares
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..