Chytrý telefon Xiaomi

Cena je ještě nižší, než se čekalo. Xiaomi vyráží do boje s nejlevnějším 5G telefonem na světě

  • Xiaomi Redmi A4 5G je nové želízko v ohni.
  • Nabízí obstojnou výbavu za pár tisíc.

Líbivý design, velká baterie či displej s rychlejší obnovovací frekvencí. To jsou hlavní lákadla nového Redmi A4 5G. Kdo by si však myslel, že jde podle popisu o nějaký dražší smartphone, byl by na omylu, novinka totiž patří k těm nejdostupnějším 5G telefonům na trhu.


Nepřehlédněte: Konec drahé elektřiny? Revoluční pružné solární panely roztáhnete jako ponožku


Líbivý design, atraktivní cenovka

Xiaomi, respektive Redmi, představilo nový chytrý telefon Redmi A4 5G, který je určen pro uživatele, kteří chtějí při koupi nového chytrého telefonu trochu ušetřit a jsou ochotni udělat u toho víceméně pár kompromisů.

Samozřejmě svou výbavou patří novinka k základu nabídky, avšak několika parametry překvapí. Řeč je například o velkém 6,7palcovém displeji. Ten sice nabízí – podobně jako další chytré telefony v této cenové třídě – pouze HD+ rozlišení, ale chlubí se vyšší obnovovací frekvencí 90 Hz. Obraz díky tomu bude při sledování videí i hraní her plynulejší.

Akumulátor s kapacitou 5000 mAh je v dané cenové třídě také nadprůměrný, s ohledem na nabízený výkon, který zajišťuje procesor Snapdragon 4s Gen 2, by tak neměl být problém dosáhnout v praxi dvoudenní výdrže. Záležet samozřejmě bude také na způsobu použití.

Redmi A4 5G
Redmi A4 5G | foto: Xiaomi

Xiaomi Redmi A4 5G? Nejlevnější 5G telefon

Pro úplnost, Snapdragon 4s Gen 2 je vybaven dvěma jádry Cortex-A78 taktovanými na 2,0 GHz pro zvládání náročnějších úloh a šesti jádry Cortex-A55 na 1,8 GHz pro každodenní činnosti.

Pokud jde o paměť, Redmi A4 5G je vybaven 4 GB operační paměti a 128GB interním úložištěm. Na zadní straně se nachází 50megapixelový hlavní fotoaparát, vepředu je pak 8megapixelová selfie kamera. Smartphone poběží na operačním systému HyperOS 1.0 založeném na Androidu 14.

Chytrý telefon Xiaomi Redmi A4 5G by se měl do prodeje dostat příští měsíc za částku kolem 100 dolarů, v přepočtu asi 2 300 korun, což z něj učiní jeden z nejlevnějších 5G smartphonů na trhu.

Zdroj náhledové fotografie: Đức Trịnh / Unsplash, zdroj: Gizchina

Total
0
Shares
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..