Překvapený muž, telefon

Trable na obzoru? Majitelé iPhonů hlásí nepříjemný problém, nikdo netuší, co ho způsobuje

  • Vybíjí se vám rychleji iPhone?
  • Apple nepřímo naznačuje, co je možným důvodem.

Osmnáctá verze mobilního operačního systému iOS přinesla kromě mnoha funkcí a vylepšení také jednu velkou nepříjemnost. Její vinou ubývá energie z baterie iPhonů rychleji než by měla. Apple zatím chybu nepřipustil a netušíme tak, jestli se ji chystá eliminovat formou systémové aktualizace.


Nepřehlédněte: 6G v Číně dosahuje nepředstavitelné úrovně. Je 9000krát rychlejší než 5G, za sekundu stáhne 20 filmů


iOS 18 nezdravě vybíjí baterii iPhonů

Uživatelská fóra se začala plnit nespokojenými hlasy na adresu mizerné výdrže iPhonu s novou verzí systému iOS 18 nedlouho po uvolnění aktualizace.

Problémy přitom nehlásí výhradně majitelé posledních iPhonů řady 16, ale i předchozích generací jablečných smartphonů, na které lze iOS 18 oficiálně nainstalovat. Alarmující je, že vybíjení baterie je u postižených telefonů velmi rychlé, přístroje se dožadují nabíječky jen pár hodin od úplného nabití.

Dlouhodobí uživatelé iPhonů by však měli vědět, že se to stávalo i u iOS 17. A nejen to, docházelo k tomu také s uvedením iOS 16 a předtím s iOS 15. A pokud by se člověk podíval do historie internetu, není těžké najít, že rychlejší vybíjení baterie trápilo uživatele i krátce po uvedení iOS 14.

Apple iPhone 15
iPhone 15 | foto: Thai Nguyen / Unsplash

Co na to Apple?

Pokud se vám tedy baterie iPhonu vybíjí rychleji než obvykle, je to kvůli tomu, že jste provedli aktualizaci systému iOS nebo jste dostali zcela nový iPhone. Možná baterii aktivně nevyužíváte, ale váš iPhone ano, protože obnovuje různé databáze, například Spotlight.

Pokud si pamatujete, před dvěma lety Apple po vydání systému iOS 15.4 reagoval na stížnosti na sociálních sítích týkající se rychlejšího vybíjení. Nazývat to reakcí je možná trochu přehnané, firma vlastně tenkrát jen suše podotkla, že dokončení aktualizace „nějakou dobu trvá“, nic víc.

Pokud Apple stížnosti uživatelů po přechodu na iOS 18 zaznamenal, předpokládáme, že se na jeho tehdejším vyjádření nic nezměnilo. Uživatelé musí počkat, než systém dokončí veškeré potřebné procesy na pozadí.

Zdroj náhledové fotografie: Freepik / Freepik, zdroj: Apple Insider

Total
0
Shares
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..