iPhone 16

Zatřese iPhone SE 4 trhem s levnými telefony? Jeho výbava vypadá zatím příliš dobře na to, aby to byla pravda

  • iPhone SE 4 nebude vypadat jako z pravěku.
  • Apple vsadí na moderní design.

Chytré telefony od Applu s písmenky SE v názvu patří dlouhá léta k těm nejdostupnějším iPhonům na trhu, často mají nižší ceny i než bazarové a výběhové modely. Zatím poslední generace iPhonu SE byla odhalena v roce 2022, tedy ještě v éře iPhonů 13. Premiéra nového SE 4 je však podle mnohých tipérů téměř za rohem. Nové generace bychom se měli dočkat údajně na začátku příštího roku.


Nepřehlédněte: Nad Českem se po 80 tisících letech zjevila vzácná pravěká kometa. Víme, kde ji najdete, vidět je pouhým okem


iPhone SE 4 dorazí s OLED displejem a Apple Intelligence

O příštím iPhonu SE, o kterém se hovoří jako o iPhonu SE 4 nebo iPhonu SE 2025, se spekuluje již od roku 2022. V minulých týdnech jsme se dozvěděli, že Apple se letos osmělí a nový levný iPhone bude vypadat jako moderní smartphone. Půjde o zařízení s displejem přes celou čelní stranu s výřezem pro senzory funkce Face ID, která nabídne 3D systém rozpoznávání obličeje. Víme také, že displej bude OLED technologie a úhlopříčky 6,1 palce.

Protože se v novém iPhonu SE 4 objeví 8 GB operační paměti a zejména čipová sada Apple A18, kterou najdeme v letošním iPhonu 16, bude smartphone podporovat AI funkce Apple Intelligence. Významnou změnou pak bude přechod společnosti Apple od modemů Qualcomm k vlastnímu hardwarovému řešení. Hlavní fotoaparát chystaného SE by měl nabídnout velkorysé rozlišení 48 megapixelů.

Zabiják levných telefonů s Androidem

To, jak bude vypadat zadní strana připravovaného telefonu, naznačuje fotografie, kterou na sociální síti X (dříve Twitter) sdílel tipér Sonny Dickson. Obrázek vyvrací někteří spekulace a naopak potvrzuje, že iPhone SE 4 nedostane zbrusu nové tlačítko ovládání fotoaparátu, které se nachází na iPhonu 16, iPhonu 16 Plus, iPhonu 16 Pro a iPhonu 16 Pro Max. Tento podlouhlý fyzicky prvek umožňuje uživatelům měnit nastavení fotoaparátu přejetím prstu a pořizovat fotografie a aktivovat nahrávání videa.

Pokud iPhone SE 4 přinese skutečně výbavu, o které se dlouhodobě spekuluje, bude to znamenat definitivní konec čtečky otisků prstů Touch ID, která se poprvé objevila v roce 2013 v iPhonu 5s.

Zdroj náhledové fotografie: Apple, zdroj: PhoneArena

Total
0
Shares
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..