Xiaomi 13 Ultra

Xiaomi 15 Ultra aspiruje na telefon roku. Ultimátní fotosestavu doplní nejvýkonnější procesor a mamutí baterie

  • Špičkový mobil od Xiaomi vystrkuje drápky.
  • Zájemci se mohou těšit na parádní výbavu.

Výrobce Xiaomi oficiálně představí své nové špičkové smartphony již ve středu 23. října. Jistotou je příchod modelů Xiaomi 15 a Xiaomi 15 Pro, s provedením Ultra se počítá také, i když jeho debut se uskuteční až na začátku příštího roku.


Nepřehlédněte: Elektrokolo rychlejší než kdejaké auto na české silnici. Revolution W se k rychlosti 130 km/h prodere v mžiku


Co o Xiaomi 15 Ultra víme?

Varianta Ultra tradičně přichází s drobným zpožděním za základní verzí a modelem Pro, jelikož jde v podstatě o pomyslnou třešničku na dortu nabídky čínského výrobce. Jako obvykle je hlavním tahákem sestava zadních fotoaparátů, ovšem špičková je vždy celá výbava.

Podle dosavadních informací půjde o jeden z prvních strojů poháněný supermoderní čipovou sadou Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4. Nekompromisní však budou i další specifikace.

Xiaomi 15 Ultra bude docela kompaktní přístroj, úhlopříčka displeje má být 6,36 palce. Zákazníci se mohou těšit na výborný OLED panel s 2K rozlišením, obnovovací frekvencí 120 Hz a špičkovým jasem.

Xiaomi 14 Ultra
Zdroj: FONETECH.CZ

Další výbava

Operační paměť dostane kapacitu až 24 GB, na výběr pak budete mít mezi 256, 512 GB a 1 TB prostoru pro data. Na zadní straně bude mít Ultra sestavu čtyř kamer. Nejčastěji se skloňuje tato sada: 50Mpx hlavní fotoaparát, 50Mpx ultraširokoúhlý, 50Mpx teleobjektiv pro základní zoom a pak také 200Mpx speciální teleobjektiv s 4× optickým přiblížením a solidním hybridním přiblížením (možná 10 až 15×). Sestava zadních snímačů je na papíře působivá a smartphone se jistě zařadí mezi přední fotomobily na trhu.

K tomu pak navíc ještě přidá mamutí akumulátor článku 6 200 mAh s podporou rychlého nabíjení, a to jak kabelem, tak bezdrátově. Ve výbavě Xiaomi 15 Ultra se samozřejmě objeví i zbrusu nový operační systém Android 15, zabalený do vizuálního prostředí HyperOS.

Zdroj náhledové fotografie: Xiaomi, zdroj: Xiaomiui

Total
0
Shares
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..