Pixel 6

Cenově výhodný Pixel 9a vyhlíží parádní výbavu. Google zamíchá designem a vsadí na AI

  • Google připravuje nový Pixel 9a.
  • Bude to pokračovatel výhodné série telefonů.

Google je jednou ze společností, která téměř s každou novou generací mění design svých smartphonů a změny se netýkají pouze menších rámečků nebo snížené tloušťky. U modelu Pixel 9, který byl vydán před nedávnem, jsme se dočkali zásadní proměny. Výrobce letos zvolil kovový rám s plochým tvarováním, čímž se hodně základní silueta telefonu přiblížila aktuálním iPhonům. A pokud jste si mysleli, že cenově dostupný Pixel 9a bude pokračovat v designu základního vlajkového modelu, tak jste se přepočítali, jak je patrné z renderů uniklých na internet.


Nepřehlédněte: Nový etalon špičkových smartphonů. Samsung Galaxy S25 Ultra nabídne mamutí výpočetní výkon


Pixel 9a: Střední třída se skvělým foťákem?

Důvěryhodný tipér OnLeaks a server AndroidHeadlines se spojili a uveřejnili rendery Pixelu 9a, telefonu vyšší střední třídy, který bude aspirovat na jeden z nejlepších cenově dostupných telefonů. Jak naznačují uniklé snímky předprodukčního kusu, chystaný telefon vypadá jako kříženec Pixelu 9 a Pixelu 9 Pro Fold.

Ze zadní strany zmizí výčnělek fotoaparátu, který se u předchůdce, modelu Pixel 8a, táhl přes celou stranu. Nahradí ji ostrůvek ve tvaru lišty vyhledávače Google, který nijak nevyčnívá a místo toho je v jedné rovině se zadní stranou smartphonu. Další zásadní designové změny už však očekávat nemůžeme, telefon bude mít stále zaoblené rohy a v displeji stále průstřel pro čelní fotoaparát.

Kdy se začne prodávat?

Pixel 9a bude oficiálně oznámen v květnu následujícího roku během konference Google I/O. Specifikace proto nejsou v tuto chvíli známy. Spekuluje se však o tom, že telefon bude pohánět čip Google Tensor G4, který nepatří na poli špičkových mobilních čipů k tomu nejvýkonnějšímu, ale na druhou stranu klade asi ze všech procesorů nejvyšší důraz na práci s AI, tedy umělou inteligencí.

Cena připravovaného Pixelu 9a nebude vysoká. Předchůdce Pixel 8a se v České republice prodává za necelých 12 tisíc korun včetně DPH. Za podobné peníze by se měl prodávat i nástupce.

Zdroj náhledové fotografie: Daniel Romero / Unsplash, zdroj: PhoneArena

Total
0
Shares
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..