Elektrokolo Engwe LE20

Nové elektrické kolo slibuje revoluci. Ujede přes 300 kilometrů a stojí pouze 42 tisíc

  • Engwe představuje nové nákladní elektrokolo LE20, které nabízí dojezd až 350 kilometrů.
  • Novinka je vybavena výkonným 1300W motorem a hydraulickými brzdami.
  • Na trhu v USA vyjde na v přepočtu 42 tisíc korun včetně DPH.

Elektrická kola jsou stále spíše pro fajnšmekry a důchodce, kteří nechtějí šlapat na dovolené do kopců, anebo pro časté pojezdy ve městě. Ale napadlo by vás, že byste s elektrokolem jeli na výlet přes půl republiky? V tomto ohledu možná vyhlíží malou revoluci čínská firma Engwe.


Nepřehlédněte: Šikovný vynález pro všechny cyklisty: Za zlomek ceny promění každé jízdní kolo v elektrokolo


Elektrokolo pro dlouhé pojezdy

Ta nedávno představila svůj nový model elektrokola LE20, který zaujme nejen svou cenovou dostupností, ale také úctyhodnými technickými parametry. Jeho nejvýraznějším prvkem je maximální dojezd až 350 kilometrů, což je dosaženo díky dvojici odnímatelných baterií.

Tento fakt činí z LE20 ideální volbu pro ty, kdo potřebují překonávat delší vzdálenosti nebo doručovat zboží ve městech. Kromě mimořádného dojezdu se kolo pyšní i rychlou dobou nabíjení. Podle výrobce lze baterie plně dobít během dvou až tří hodin, což je zásadní výhoda, zvláště pro ty, kdo plánují kolo využívat pravidelně a intenzivně.

Výkonný 1300W motor zajistí, že jízda i s těžším nákladem bude bezproblémová, přičemž LE20 je, jak výrobce uvádí, navrženo pro bezpečnou přepravu větších objemů. Kolo je proto také vybaveno hydraulickými brzdami, které mají poskytovat jistotu bezpečného zastavení i při vyšší hmotnosti nákladu. O pohon se stará bezkartáčový motor s kroutícím momentem 100 Nm.

Cena je více než sympatická

Díky své konstrukci a možnosti přizpůsobení (včetně speciálních nosičů) se kolo hodí jak pro soukromé použití, tak i pro menší firmy, které hledají ekologickou alternativu pro městskou dopravu. Elektrokolo možná někoho zaujme i minimalistickým, leč funkčním designem.

Cena Engwe LE20 je nastavena tak, aby bylo kolo dostupné širokému spektru uživatelů, což je další důvod, proč by mohlo zaujmout velké množství potenciálních zákazníků. Novinka vyjde na 1 500 dolarů, tedy asi 42 tisíc korun včetně DPH. O dostupnosti mimo zámořský trh však zatím nemáme žádné informace.

Zdroj náhledové fotografie: se svolením Engwe, zdroj: Electrek

Total
0
Shares
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..