Redmi Note 14 Pro+

Konec častého nabíjení. Čínský Redmi Note 40 Pro+ má obří baterii a nezalekne se ani pádu na tvrdý beton

  • Ostatní by se měli přiučit.
  • Nový telefon Redmi se jen tak nevybije.

Řada uživatelů si stěžuje, že jim nabitý chytrý telefon vydrží stěží jeden den. To však nebude případ nového čínského mobilu Redmi Note 14 Pro+, který disponuje obří baterií.


Nepřehlédněte: Na oběžné dráze Země natočil otáčející se vesmírné plavidlo. Božský drak patří Číně


Do prodeje zamířil Redmi Note 40 Pro+

Známý čínský výrobce Xiaomi přichystal nový chytrý telefon, který by neměl mít problém s výdrží. Jeho baterie má totiž obří kapacitu 6 200 mAh. Pro porovnání: Galaxy S24 má 3 880mAh baterii, iPhone 16 si musí vystačit dokonce s jen 3 561mAh baterií. Výdrž nového Redmi tak musí být excelentní.

Smartphone neoplývá žádnými superlativy, jedná se o model střední třídy. I to by se mělo pozitivně projevit na výdrži. Nový Redmi Note 14 Pro+ tak bude „držák“, ale nejnáročnějším uživatelům bohužel nevyhoví.

Výbava zahrnuje osmijádrový procesor Snapdragonem 7s Gen 3 od společnosti Qualcomm, který byl oficiálně představen teprve nedávno – 20. srpna. Ten doplňují 12/16 GB operační paměti a 256/512 GB vnitřního úložiště pro data.

Redmi Note 14 Pro Plus
Zdroj: Xiaomi

Líbí se vám, máte zájem?

Na zádech najdete hned tři snímače fotoaparátu, hlavní s rozlišením 50 Mpx a optickou stabilizací obrazu, teleobjektiv s 50 Mpx a ultraširokoúhlý s 8 Mpx. Na čelní straně se pak rozprostírá OLED displej o úhlopříčce 6,67 palce s rozlišením 2 712 × 1 220 pixelů, jasem 2 500 nitů a rychlou obnovovací frekvencí 120 Hz. V průstřelu obrazovky se našlo místo pro 20Mpx selfie kamerku.

Jak jsme zmínili v úvodu, baterie je článku 6 200 mAh a potěšující je, že ji lze dobíjet kabelem výkonem až 90 W. V telefonu dále najdete operační systém Android ve verzi 14 s vizuálním prostředím HyperOS, optickou čtečku otisků prstů a certifikaci IP69, díky které mobil přežije i tlakové mytí a extrémní teploty až -20 stupňů Celsia.

Chytrý telefon Redmi Note 14 Pro+ byl představen zatím jen v Číně, ale nepochybujeme o tom, že se časem objeví také na pultech tuzemských obchodů, kde by se jeho cena mohla pohybovat na úrovni 6 000 korun.

Zdroj náhledové fotografie: Xiaomi, zdroj: Gizchina

Total
0
Shares
1 komentář
  1. Cena určitě nebude kolem 6000. Už předchozí Note Pro+ stojí okolo 10k, typuju tady tak 11, 12 tisíc.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..