iPhone 16 Pro Max

iPhone 16 Pro Max je až druhý nejlepší nečínský fotomobil na světě. Video natáčí nejlépe ze všech

  • Nově si vzal DxOMark na paškál iPhone 16 Pro Max.
  • A dopadl o něco lépe než loňský předchůdce.
  • V testu dosáhl na celkové skóre 157 bodů.

Letošní iPhone 16 Pro Max je podle očekávání skvělý fotomobil. V testu organizace DxOMark však udělal oproti loňskému předchůdci jen malý pokrok kupředu a v podstatě fotí jen nepatrně lépe než iPhone 15 Pro Max.


Nepřehlédněte: Notebooky budou mít „nekonečnou“ výdrž. Společnosti Intel a BOE vyvinuly speciální displej s frekvencí 1 Hz


V testu DxOMark se objevil nový iPhone 16 Pro Max

Apple iPhone 16 Pro Max prošel testem respektované organizace DxOMark a výsledek je vynikající. Smartphone obdržel vysoké skóre a umístil se vysoko v žebříčku nejlepších fotomobilů, které má smysl kupovat.

V testu nový nejlepší iPhone nasbíral celkové skóre 157 bodů, čímž se vyrovnal konkurenci v podobě telefonů Huawei Mate 60 Pro+ a Oppo Find X7 Ultra. Jen hrstka smartphonů si vedla lépe. 

Vyšší bodové ohodnocení získaly pouze telefony Honor Magic6 Pro a Google Pixel 9 Pro XL, oba se 158 body, a Huawei Pura70 Ultra, který je na vrcholu žebříčku se 163 body. Ale zatímco Huawei bez služeb Googlu nedává pro většinu evropských uživatelů žádný smysl, iPhone 16 Pro Max je naopak žhavým kandidátem na ideální smartphone s velkým displejem pro široké publikum.

Co se týče srovnání hlavního fotoaparátu, tak zatímco předchůdce iPhone 15 Pro Max má za focení a natáčení videa 153, respektive 158 bodů, letošní Pro Max model obdržel 157, respektive 159 bodů. Vylepšení nemusí vypadat na papíře jako zásadní, jenže letošní iPhone 16 Pro Max natáčí video tak skvěle, jako žádný jiný mobil na trhu.

Apple iPhone 15
Zdroj: Thai Nguyen / Unsplash

Video natáčí nejlépe ze všech

Podle redaktorů DxOMark pořizuje ostrá, čistá a perfektně stabilizovaná videa, a to i ve složitých světelných situacích. Technologie stabilizace obrazu v telefonu pomáhá omezit jakékoli chvění během nahrávání a zajišťuje plynulé, profesionálně vypadající záběry. Výjimečně dobře si telefon vede také při slabém osvětlení, kdy jeho výbava minimalizuje šum na minimum.

Zajímavé je i hodnocení v oblasti fotografie. I tady patří iPhone 16 Pro Max ve scénářích focení venku, uvnitř, v nízkém osvětlení a focení přátel a rodiny vždy k těm nejlepším v testu. Experti chválí také nulové zpoždění závěrky, které umožňuje zachytit rozhodující okamžik za většiny podmínek, širokou nabídku možností úprav snímků pro jejich dodatečnou personalizaci či skvělý barevný výkon a perfektní HDR.

Zdroj náhledové fotografie: Semeon Hrozian / Unsplash, zdroj: DxOMark, Gizchina

Total
0
Shares
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..