Telefon Xiaomi s MIUI

Nejlepší Xiaomi 15 se blíží a vyhlíží prodejní úspěch. Konkurence začíná být hodně nervózní

  • Špičkový mobil od Xiaomi vystrkuje drápky.
  • Zájemci se mohou těšit na extra výkonný procesor.

Populární čínská značka Xiaomi připravuje uvedení svého příštího top modelu. Nové želízko v ohni dostane očekávaný název Xiaomi 15 a jeho představení by se mělo odehrát ještě letos. Těšit se můžeme na špičkovou výbavu, která zamotá konkurenci hlavu.


Nepřehlédněte: Na cestě je velká aktualizace. Jaké telefony Xiaomi, Redmi a POCO obdrží nový HyperOS 2.0?


Stačí špičková výbava na zdolání konkurence?

Chystaný Xiaomi 15 je jedním z nejočekávanějších smartphonů letošního roku, přičemž se očekává, že bude vůbec prvním telefonem, který bude pohánět výkonná čipová sada Snapdragon 8 Gen 4 od Qualcommu. Zatímco čínský gigant o podrobnostech strategicky mlčí, insideři již aktivně sdílejí střípky výbavy a nyní na internet unikly dokonce i oficiální ceny.

Podle nejnovějšího úniku bude Xiaomi 15 k dispozici v paměťových variantách 12 GB/256 GB a 16 GB/1 TB, jejichž cena bude po přepočtu z jüanů činit 14 600 Kč, respektive 17 500 Kč. Do prodeje zamíří i vylepšené provedení Xiaomi 15 Pro. V případě tohoto telefonu bude verze 12 GB/256 GB stát asi 18 000 Kč, zatímco 16GB/1TB varianta dostane cenovku 20 900 Kč.

Zdroj: Xiaomi

Xiaomi 15 může být velký hit

Co se výbavy týče, oba telefony budou vybaveny čipsetem Snapdragon 8 Gen 4, OLED displeji s obnovovací frekvencí 120 Hz či odolností vůči vodě a prachu dle certifikace IP68. Energii Xiaomi 15 dodá 4 900mAh akumulátor, kdežto Xiaomi 15 Pro využije baterii článku 5 400 mAh.

Další spekulace naznačují 100W kabelové nabíjení (Xiaomi 15), respektive 120W (Xiaomi 15 Pro), rychlé interní úložiště typu UFS 4.0 či primární hlavní fotoaparát s rozlišením 50 Mpx; použit má být senzor OmniVision OV50H.

Jak už to bývá zvykem, Xiaomi odhalí své své špičkové smartphony nejprve pro domácí čínský trh. Do Evropy se mobily dostanou se zpožděním, nejdříve na začátku následujícího roku, spíše však až v únoru v rámci veletrhu Mobile World Congress, který se koná každoročně ve španělské Barceloně.

Zdroj náhledové fotografie: N.Tho.Duc / Unsplash, zdroj: Xiaomiui

Total
0
Shares
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..