WhatsApp

WhatsApp připravuje další novinku. Na první pohled nedává smysl, ale lidé ji chtějí

  • WhatsApp znovu vylepšuje.
  • Potěší nejednoho uživatele.

Oblíbená chatovací aplikace WhatsApp chystá další novinku. Na první pohled sice není příliš důležitá, ale řada lidí po ní volá a využívá ji u konkurence. Zdá se, že služba společnosti Meta nyní konečně vyslyší volání svých uživatelů.


Nepřehlédněte: Tohle bude lidi bolet. Netflix zdražuje předplatné všem Čechům o desítky korun měsíčně


Vývojáři jedou na plné obrátky

Komunikace přes aplikaci WhatsApp je mezi lidmi velmi populární a společnost pro své uživatele pravidelně vydává různé novinky. Nyní chystá funkci, kterou lidé využívají u konkurence, jako je například Signal nebo Telegram.

O co jde? Podle serveru WABetaInfo budou uživatelé moci brzy označovat své kontakty v aktualizacích statusu. Bude to fungovat stejně jako označování přátel v příspěvcích na platformách sociálních médií, jako je Instagram. Budete-li chtít někoho zmínit, musíte kliknout na tlačítko „@“, které se zobrazí vedle panelu s popisky při sdílení fotografie nebo videa prostřednictvím funkce Status. Po přidání zmínky se kontaktu zobrazí oznámení, které uživatele informuje o tom, že byl ve statusu označen.

„Když je kontakt označen ve vašem statusu, má možnost jej znovu sdílet. Tlačítko pro opětovné sdílení se zobrazí vedle pole pro odpověď, když si lidé prohlížejí status, ve kterém byli zmíněni. Díky tomu mohou snadno šířit zprávu sdílením se svými přáteli,“ uvádí server Gizchina.

WhatsApp
Zdroj: Sara Kurfeß / Unsplash

Vylepšený WhatsApp

Jedním z klíčových rozdílů oproti platformám, jako je Instagram, však je, že jméno původního autora zůstává skryté, když označený kontakt status znovu sdílí. To přidává vrstvu soukromí pro osobu, která oznámení vytvořila.​

Novinku zatím aplikace zkouší v beta verzi pro mobily s Androidem s číselným označením 2.24.20.3 a funkce byla dosud zpřístupněna pouze limitovanému počtu uživatelů.

V současné době není známo, kdy se nové funkce dostanou do finální verze WhatsAppu, ale pravděpodobně se jich uživatelé dočkají již během nadcházejících týdnů.

Zdroj náhledové fotografie: Mika Baumeister / Unsplash, zdroj: Gizchina, WABetaInfo

Total
0
Shares
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..