Netflix

Tohle bude lidi bolet. Netflix zdražuje předplatné všem Čechům o desítky korun měsíčně

  • Netflix zdražuje.
  • Stávající zákazníky čeká vyšší cena už od října.

Největší streamovací služba Netflix zdraží v Česku předplatné. Lidé si připlatí zhruba o 20 procent více. Stávajícím zákazníkům už společnost postupně posílá e-maily s informací o změně ve výši platby.


Nepřehlédněte: Samsung chystá špičkový telefon, vedle kterého iPhone 16 bledne závistí. Informace mu proklouzly mezi prsty


Netflix zdraží předplatné

Netflix učiní krok, který jen málokomu udělá radost. Od října totiž zdraží předplatné všem Čechům. Někteří zaplatí téměř o 100 korun více. Skok v ceně je ve výši zhruba 20 procent napříč tarify. Platí tedy, že čím dražší předplatné uživatel má, tím více si připlatí.

Zvýšení cen vstoupí v platnost na začátku příštího měsíce a nebude se týkat jen nových uživatelů, ale i stávajících předplatitelů. Základní tarif Basic zdraží ze 199 korun na 239 Kč, prostřední varianta Standard z 259 Kč na 309 Kč a tarif Premium z 319 Kč na 379 Kč.

O 20 korun navíc zdraží i přidání dalšího uživatele mimo domácnost v rámci tarifu Premium, které dosud vyšlo na 79 Kč. Nově je cena 99 Kč.

Netflix
Zdroj: mohamed_hassa / Pixabay

Někteří zaplatí téměř o 100 korun více

O změně jsou zákazníci informováni e-mailem nebo prostřednictvím oznámení přímo na streamovací platformě. Navýšení cen Netflix obhajuje dlouhodobými investicemi do nového obsahu, včetně původních filmů a seriálů, aby si udržel konkurenční výhodu na přeplněném trhu streamovacích služeb.

Připomeňme, že se jedná o první zdražení služeb Netflixu za osm let jeho dostupnosti v České republice. Konkurence jako HBO (Max), Apple TV+ nebo Disney Plus už má zdražení dávno za sebou.

Tarify na Netflixu

  • Základní (Basic) – Nová cena 239 Kč (původně 199 Kč)
  • Standartní (Standard) – Nová cena 309 Kč (původně 259 Kč)
  • Prémiový (Premium) – Nová cena 379 Kč (původně 319 Kč)

Zdroj náhledové fotografie: freestocks / Unsplash, zdroj: vlastní, Netflix

Total
0
Shares
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..