Apple iPhone 15

iPhone se přiblíží levným telefonům s Androidem. Fanoušci Applu se změny dočkají za rok s příchodem iPhonu 17

  • Apple prý „pustí žilou“.
  • iPhone 17 dostane větší paměť.

Společnost Apple je známá tím, že její telefony nenabízí ty nejlepší specifikace na trhu, místo toho se soustředí na dokonalou provázanost softwaru a hardwaru. S nástupem umělé inteligence nás však čekají radikální změny.


Nepřehlédněte: Přivedl do rozpaků i špičkové vědce. Sedmnáctiletý génius sestrojil funkční fúzní reaktor


iPhone 17 s větší operační pamětí

Ve stávající řadě iPhonů 15 je kapacita operační paměti rozdělena následovně: iPhone 15 a iPhone 15 Plus mají 6 GB RAM, zatímco iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max jsou vybaveny 8 GB RAM.

Tento rozdíl je údajně důvodem, proč Apple Intelligence – sada funkcí umělé inteligence společnosti Apple – v současné době podporují pouze modely iPhone 15 Pro (Max).

I proto se očekává, že všechny čtyři připravované iPhony řady 16 budou vybaveny minimálně 8 GB operační paměti, stejně jako iPhone SE 4, který má být uveden na trh až na jaře příštího roku.

iPhone 14 Pro
Zdroj: Thai Nguyen / Unsplash

Důvod? AI sada Apple Intelligence

Ve středečním příspěvku na sociální síti Weibo však čínskojazyčný uživatel „Phone Chip Expert“ s předstihem prozradil, že iPhone 17 nabídne mnohem více paměti – konkrétně 12 GB RAM. Důvodem nárůstu kapacity mají být pokročilejší funkce Apple Intelligence integrované přímo v zařízení, což bude bezpečnější z hlediska uživatelských dat.

 „Pokud plánujete přejít na iPhone s umělou inteligencí, iPhone 17 v roce 2025 by mohl být lepší volbou,“ uvedl whistleblower. „Letošní iPhone 16 má mít pouze 8 GB RAM, protože většina AI funkcí je realizována v cloudu. Příští rok bude mít iPhone 17 ve výbavě 12 GB RAM. To je něco, co by měli zvážit ti, kteří mají omezený rozpočet a chtějí upgradovat svůj starší iPhone.“

Připomeňme, že již příští měsíc, konkrétně 9. září, se příznivci Applu dočkají nových smartphonů, které budou výkladní skříní amerického výrobce pro letošní rok. Na mediální akci cupertinská firma, kterou založil Steve Jobs, poprvé veřejně ukáže iPhone 16, iPhone 16 Plus a iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max.

Zdroj náhledové fotografie: Thai Nguyen / Unsplash, zdroj: MacRumors

Total
0
Shares
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..