Galaxy S24U

Nad únikem Galaxy S25 Ultra kroutí všichni hlavou. Jak se to Samsungu mohlo stát?

  • Chystaný Galaxy S25 Ultra na předchůdce nenaváže.
  • Hovoří se o tom, že Samsung zvolí odlišný design.

Do premiéry chytrého telefonu Samsung Galaxy S25 zbývá ještě několik měsíců, ale informací o něm již uniklo celkem dost. Nově jsme se například dozvěděli, že korejský výrobce chystá zásadní designovou změnu.


Nepřehlédněte: Kanón na vrabce? Xiaomi připravuje telefon s 200Mpx fotoaparátem a dvěma displeji pod sebou


Samsung Galaxy S25 Ultra

ak jsme již avizovali, společnost Samsung představí smartphone Galaxy S25 až za několik měsíců, nejdříve v průběhu ledna příštího roku. Už dnes však víme, že telefon bude splňovat veškeré předpoklady a proto zaujme nejnáročnější zákazníky.

Známý tipér Ice Universe, který působí na sociální síti X (dříve Twitter), nově zveřejnil informace o designu modelu Galaxy S25 Ultra. Z obrázku vyplývá, že Samsung po letech změní formát svého vrcholného telefonu a vrátí se k zaobleným, uživatelsky přívětivějším hranám.

Pokud jde o displej, očekáváme, že si Galaxy S25 Ultra zachová stejnou velikost obrazovky jako S24 Ultra, tedy úhlopříčka bude 6,8 palce. Použitý dotykový panel však nabídne lepší barevné podání a vyšší jas.

Satelitní volání a nový Android 15

Po hardwarové stránce spekulace poukazují na to, že Galaxy S25 Ultra bude pohánět čipová sada Snapdragon 8 Gen 4 ve variantě For Galaxy. Ta by měla nabídnout vyšší výkon a lepší energetickou účinnost. Neméně zajímavé však jsou také informace o fotoaparátech.

Tipéři očekávají, že Galaxy S25 Ultra bude vybaven hlavním fotoaparátem s rozlišením 200 megapixelů, který doplní teleobjektiv, periskopický objektiv a ultraširokoúhlý snímač. Všechny tyto senzory mají mít shodné rozlišení 50 Mpx. Ze softwarové výbavy se potenciální zájemci mohou těšit na operační systém Android 15, vizuální prostředí One UI 7.0 a funkci nouzového satelitního volání.

Stejně jako v případě implementace od Applu budete muset telefon namířit na satelit, přičemž vám se zaměřením pomůže uživatelské rozhraní. To se spustí na celé obrazovce, ale bude ho možné minimalizovat, abyste viděli i další aplikace. Cílem bude udržet ikonu satelitu uvnitř kruhu, aby bylo zajištěno dobré spojení se záchranáři.

Zdroj náhledové fotografie: Zana Latif / Unsplash, zdroj: PhoneArena

Total
0
Shares