Telefon, výměna baterie

Xiaomi chystá telefon s nevídaně velkou baterií. Na jedno nabití se upovídáte k smrti

  • Vadí vám časté nabíjení telefonu?
  • Řešením může být chystaná novinka od Xiaomi

Řada uživatelů si stěžuje, že jim nabitý smartphone vydrží stěží jeden den. To však nebude případ nového čínského telefonu od Xiaomi, který bude disponovat obří baterií.


Nepřehlédněte: Vědci vynalezli způsob, jak odhalit mimozemšťany! Inspirovali se warpovým pohonem ze Star Treku


Xiaomi představí telefon s rekordní baterií

Vadí vám časté nabíjení? Řešením bude smartphone od známého čínského producenta Xiaomi, který dostane rekordně velkou baterii. Chystaná novinka půjde zatím nejdál ze všech chytrých telefonů na trhu, protože nabídne článek s kapacitou 7 500 mAh, což už je hodnota bližší tabletům než mobilům. Kdo shání telefon, který mu bez zásuvky či přídavné baterie vydrží celý víkend, bude mít brzy nového favorita.

Informaci o kapacitě je zatím nutné brát s rezervou, oficiálně nic představeno nebylo. Informace však pochází od známého tipéra Digital Chat Station, který má k čínským výrobcům ze všech asi úplně nejblíž a mýlí se jen výjimečně.

Z toho mála, co zatím víme, vyplývá, že půjde o zařízení střední třídy, případně vyšší střední třídy. Kromě mamutí baterie s kapacitou 7 500 mAh se zákazníci mohou těšit na rychlé kabelové nabíjení výkonem až 100 wattů, což zajistí, že telefon se z 0 na 100 procent kapacity dobije za pouhých 63 minut.

Xiaomi však chystá ještě jeden zajímavý smartphone. Pohánět by jej měla baterie článku 7 000 mAh a nabíjení kabelem v jeho případě by mělo být možné až 120 watty, což zajistí plné nabití za pouhých 40 minut.

POCO F6 Pro
Zdroj: Xiaomi

Smartphone s lepší výbavou než iPhone

O společnosti Xiaomi se v posledních týdnech hovoří zejména v souvislosti s připravovanou řadou supertelefonů Xiaomi 15. Nejvíce se v médiích spekuluje o modelu Xiaomi 15 Ultra, který by měl bez přehánění přinést výbavu snů. Například se proslýchá, že bude fotit lépe než nejlepší současný iPhone.

Na zádech má mít Ultra sestavu čtyř fotoaparátů. Nejčastěji se skloňuje tato sestava: 50Mpx hlavní fotoaparát, 50Mpx ultraširokoúhlý, 50Mpx teleobjektiv pro základní zoom a pak také 200Mpx speciální teleobjektiv s 4× optickým přiblížením a velmi solidním hybridním přiblížením (možná 10 až 15×).

Zdroj náhledové fotografie: pvproductions / Freepik, zdroj: PhoneArena

Total
0
Shares