Xiaomi 13 Ultra

Xiaomi 15 Ultra bude ultravýkonné dělo. Fotit bude lépe než nejlepší iPhone

  • Xiaomi 15 Ultra má přinést výkonný čip Snapdragon 8 Gen 4
  • Fotoaparát nabídne sestavu čtyř fotoaparátů včetně 200Mpx teleobjektivu s optickým zoomem
  • Očekává se dvouvrstvý OLED displej s 2K+ rozlišením a baterie s kapacitou 6 200 mAh

Fanoušci čínských telefonů už si brousí zuby na premiéru telefonu Xiaomi 15 Ultra. Ta by se měla odehrát příští rok, v Číně dost možná ještě před koncem roku. Výbava, kterou tato nová vlajková loď nabídne, bude v androidovém světě dost možná naprosto přelomová.


Nepřehlédněte: Xiaomi otravné reklamy ze svých telefonů neodstraní. Nikdo o to stejně nestojí, říká firma


Co víme o Xiaomi 15 Ultra?

Čím by mohla novinka oslnit potenciální zájemce? Dle dosavadních informací půjde o jeden z prvních strojů poháněný supermoderní čipovou sadou Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4. Tam ale to zajímavé teprve začíná.

Například co do fotoaparátu. Nová Ultra má přinést sestavu čtyř kamer. Nejčastěji se skloňuje tato sada: 50Mpx hlavní fotoaparát, 50Mpx ultraširokoúhlý, 50Mpx teleobjektiv pro základní zoom a pak také 200Mpx speciální teleobjektiv s 4× optickým přiblížením a velmi solidním hybridním přiblížením (možná 10 až 15×).

Fotovýbava se v tomto ohledu trochu překrývá s loňskou generací Xiaomi 14 Ultra. Ta disponovala 50Mpx hlavním fotoaparátem Sony LYT-900, 50Mpx ultraširokoúhlým objektivem Leica, 50Mpx teleobjektivem a 50Mpx periskopovým teleobjektivem Leica se světelností f/2,5, optickou stabilizací obrazu a 5× bezztrátovým přiblížením.

Xiaomi 13T Pro
Zdroj: Xiaomi

Další výbava

Z dřívějších spekulací se často mluví také o dvouvrstvém OLED displeji s rozlišením 2K+. Telefon by mohl obsahovat ultrazvukový snímač otisků prstů pro zabezpečení uživatelských dat. Také se u Xiaomi 15 Ultra tipuje, že dostane baterii s kapacitou 6 200 mAh.

Řada Xiaomi 15 nejspíš dorazí ještě letos, ale pouze na čínský trh. Globální uvedení by mohlo být v plánu zkraje příštího roku, nejspíše na MWC 2025 v Barceloně, kde bude k vidění i model Xiaomi 15 Pro. Ten by měl být, stejně jako Xiaomi 14 Ultra, dostupný i v Evropě.

Zdroj náhledové fotografie: Xiaomi, zdroj: 91mobiles

Total
0
Shares