Xiaomi 13 Ultra

Parametry tohoto Xiaomi jsou naprosto špičkové. iPhone vedle něj bledne závistí

  • Špičkový mobil od Xiaomi vystrkuje drápky
  • Zájemci se mohou těšit na parádní výbavu

Čínská společnost Xiaomi pracuje na novém chytrém telefonu, který by se v nadcházejících měsících mohl stát naprostým bestsellerem. Bude totiž nabízet špičkovou výbavu, na kterou konkurence možná nenajde vůbec žádnou odpověď.


Nepřehlédněte: Xiaomi do Česka přivezlo vrcholný model svého nejprodávanější telefonu, je extrémně levný


Výbava, která přidělá vrásky konkurenci

Xiaomi na podzim rozčeří až nezvykle klidné vody v segmentu prémiových smartphonů. Do prodeje totiž uvede novou řadu Xiaomi 15. Víme, že telefony budou celkem tři: Xiaomi 15, Xiaomi 15 Pro a Xiaomi 15 Ultra. První dva by se měly podívat do obchodů v říjnu nebo listopadu, zatímco prémiové provedení Ultra dorazí až v únoru příštího roku.

Podle respektovaného tipéra Digital Chat Station bude telefon Xiaomi 15 Pro vybaven 6,74palcovým OLED displejem, který bude mírně zakřivený na všech čtyřech stranách a nabídne vysokou obnovovací frekvenci 120 Hz. Chystaný smartphone má být údajně postaven na čipsetu Snapdragon 8 Gen 4. Na něm poběží prakticky všechny vlajkové lodi konkurenčních výrobců, výkonnější řešení totiž podle prvních benchmarkových testů v současnosti neexistuje.

Z chystané výbavy se také sluší vyzdvihnout v displeji zabudovanou ultrazvukovou čtečku otisků prstů a hned trojici 50Mpx fotoaparátů na zadní straně: 50megapixelový primární snímač OmniVision OV50K s variabilní clonou f/1,4 až f/2,5 doplní 50megapixelový ultraširokoúhlý objektiv a 50megapixelový periskopový teleobjektiv řady Sony IMX8 s pětinásobným optickým zoomem.

Xiaomi
Zdroj: Xiaomi

Xiaomi se nebude držet zpátky

Energii mobilnímu zařízení dodá akumulátor se štědrou kapacitou 6 000 mAh, který bude podporovat 90W kabelové nabíjení a pravděpodobně i 50W bezdrátové nabíjení. Co se týče konstrukce, aktuální zpráva serveru Gizmochina naznačuje, že telefon bude mít kovový obvodový rám, tloušťku jen 8,5 milimetru a hmotnost kolem 220 gramů.

Vrchol nabídky bude představovat varianta Xiaomi 15 Ultra, tento smartphone nabídne na zadní straně hned čtyři fotoaparáty s velkým rozsahem ohniskových vzdáleností. Přesnou konfiguraci jednotlivých fotomodulů však zatím neznáme. O snový výkon telefonu se postará procesor Snapdragon 8 Gen 4, který doplní až 24 gigabajtů operační paměti. Baterie bude článku 6 200 mAh a zákazníci mohou ještě očekávat plnohodnotné NFC, infraport pro ovládání domácí elektroniky, stereo reproduktory či odolnost vůči vodě a prachu dle certifikace IP68.

Zdroj náhledové fotografie: Xiaomi, zdroj: Gizmochina

Total
0
Shares