Xiaomi 14 Ultra

Xiaomi chystá fotomonstrum. Dostane dva displeje pod sebou a 24 GB operační paměti

  • Prémiový mobil od Xiaomi vystrkuje drápky
  • Zájemci se mohou těšit na extra výkonný procesor
  • Součástí výbavy bude i prvotřídní fotoaparát

Xiaomi by mělo ve své prémiové řadě představit i model 15 Ultra. Hlavním tahákem v jeho případě má být výkonný procesor a špičkový fotoaparát. Podle úniků to bude opravdové monstrum.


Nepřehlédněte: „Měli jsme z toho husí kůži.“ Vědci tvrdí, že nejmohutnější vesmírná exploze od velkého třesku skrývala tajemství


Xiaomi 15 Ultra v prvním úniku

O telefonech Xiaomi 15 a 15 Pro, které mají mít premiéru ještě letos, víme prakticky vše. Víme také, že je časem doplní prémiový model Xiaomi 15 Ultra. Představení tohoto smartphonu, jenž nabídne maximální výbavu a především maximálně nadupaný fotoaparát, by se měla uskutečnit v prvním čtvrtletí nadcházejícího roku.

V případě výbavy lze očekávat špičkový procesor Snapdragon 8 gen 4. Displej s úhlopříčkou 6,7 palce má být typu OLED s velmi vysokým rozlišením 3 200 × 1 440 pixelů a s variabilní obnovovací frekvencí až 120 Hz. Zajímavostí je, že displej bude využívat technologii podobnou té, kterou Apple nazval Tandem OLED a nasadil ji ve svém nejnovějším tabletu iPad Pro.

Xiaomi 14 Ultra
Zdroj: FONETECH.CZ

Dva displeje pod sebou

OLED displeje neumí být dostatečně jasné (umí to lokálně, ale ne celoplošně), proto Xiaomi v modelu 15 Ultra nasadí tandemový displej, tedy dva displeje OLED pod sebou, což záruční jak lepší jas, tak HDR.

Tipér Smart Pikachu dále předpovídá 24 gigabajtů operační paměti (RAM) a velkorysou baterii s kapacitou 6 000 mAh. Připomeňme, že předchůdce, Xiaomi 14 Ultra, má 5 300mAh akumulátor a podporuje 90W kabelové a 80W bezdrátové nabíjení.

Hlavním lákadlem Xiaomi 15 Ultra má být fotoaparát. Jeho parametry jsou zatím nepotvrzené, respektive se informace z různých zdrojů liší. To platí i pro samotnou sestavu a fotomodul. Shodují se však v jednom, že fotomodul bude kruhový a opravdu velký.

Zdroj náhledovné fotografie: FONETECH.CZ, zdroj: HDBlog

Total
0
Shares