oko, robot

Předpověděl iPhone a skoro nikdy se nemýlí. Slavný vědec pronesl mrazivé proroctví o tom, co bude následovat

  • Nesmrtelnost je blízko, předpovídá slavný vědec
  • Věří, že do 6 let objevíme elixír mládí

Co bude ve světě technologií dál, to je otázka za miliardy dolarů. Kdybyste věděli, co se stane příštím velkým hitem, vydělali byste celé jmění. Zatím jsou ale předpovědi to nejlepší, co máme k dispozici.


Nepřehlédněte: Na Mars za pouhých 45 dní? NASA vyvíjí revoluční jaderný motor, který může spasit lidstvo


Slavný vědec z Googlu

Jednou z nejznámějších a nejrespektovanějších kapacit v oboru je „technologický prorok“ Ray Kurzweil, vizionář a bývalý zaměstnanec společnosti Google, který dříve správně předpověděl, že počítač do roku 2000 porazí lidského mistra světa v šachu, nástup notebooků a chytrých telefonů nebo přechod na bezdrátové technologie.

Kurzweil na sebe loni upozornil svou novou knihou The Singularity Is Nearer: When We Merge with AI, ve které předpovídá, že v roce 2030 dosáhne lidstvo nesmrtelnosti a umělá inteligence singularity.

„Rok 2029 je konzistentní datum, které jsem předpověděl, kdy umělá inteligence projde platným Turingovým testem,“ píše Kurzweil s odkazem na experimenty, které vyzývají počítače, aby myslely jako my a dosáhly tak lidské úrovně inteligence.

Nedávno však tento prorok vyslovil několik dalších předpovědí o tom, jaký technologický vývoj by nás mohl čekat. Vědec se domnívá, že umělá inteligence vzkřísí mrtvé, takříkajíc simulováním něčí osobnosti.

člověk, internet, vyhledávání
Zdroj: theharpreetbatish / Pixabay

Ray Kurzweil se skoro nikdy nemýlí

Kurzweil naznačuje, že repliky mrtvého člověka s umělou inteligencí by mohly být umístěny do funkčních těl (androidů), což znamená, že nikdo nikdy doopravdy nezemře, pokud nebude chtít.

Domnívá se také, že lidé se stanou výrazně inteligentnější, protože se budou moci připojit přímo ke strojům. Některé technologie již nyní umožňují člověku ovládat počítač myslí, ale Kurzweil věří, že půjdeme ještě dál a naše mozky propojíme s cloudem.

Zatímco do roku 2045 se staneme rasou nesmrtelných kyborgů, cesta k nesmrtelnosti započne již v roce 2030, protože umělá inteligence pomůže urychlit výzkum, což povede k novým léčebným postupům a lékům.

Podle slov Raye Kurzweila budou naším krevním řečištěm proudit nanoboti a provádět opravy. V poněkud méně dystopickém duchu pak expert naznačil, že život bude mnohem jednodušší, protože stále více činností bude automatizováno.

Zdroj náhledové fotografie: TheDigitalArtist / Pixabay, zdroj: LADBible

Total
0
Shares
3 komentářů
  1. Ano,Ano individuální vědomí bude nahráno do speciálního kyborg těla, které nebude potřebovat pít,jíst, výměšovat a dýchat. Jenom strčí prst na chvilku do zásuvky a může zase makat. To bude ekologie. Žádné domy jenom klidová kóje. Žádné pole a chov zvířat. Akorát zbývá kdo bude šéfovat těmto novodobým otrokům.

  2. Směle vstříc prázdnotě…jsem nesmrtelný…cokoliv je snadno dosažitelné…nic nemá hodnotu… Za to nikdo vinu nenese, to plyne z podstaty snažení, které nazýváme pokrokem.

  3. Proboha, kdo by mohl připustit takovou kravinu! Lidi jsou nejpřemnoženějším druhem na planetě a ještě se budou vytvářet kyborgové? Jsem rád, že jsem tak starý, jak jsem.

Comments are closed.