WhatsApp

WhatsApp prochází další zásadní změnou. Nové funkce jsou dostupné u všech účtů

  • WhatsApp znovu vylepšuje
  • Potěší nejednoho uživatele

Populární chatovací aplikace WhatsApp, kterou používá mnoho Čechů a Slováků, přichází s dalšími novinkami. Některé z nich možná rádi využijete.


Nepřehlédněte: Netflix přestává fungovat na některých televizorech. Netýká se to i vás?


Vývojáři vylepšili WhatsAp

Rozšířená chatovací aplikace WhatsApp si pro své uživatele přichystala hned několik vylepšení. Tentokrát se vývojáři společnosti Meta zaměřili na videohovory.

„Hovory jsme v aplikaci WhatsApp představili v roce 2015. Od té doby je neustále vylepšujeme, například přidáním skupinových hovorů, videohovorů a podpory různých platforem. Nyní přinášíme hned několik novinek,“ vysvětlují zástupci Meta na oficiálním blogu.

O jaké novinky se jedná? Zaprvé, nyní můžete mít ve videohovoru až 32 lidí. Dále videohovory ve WhatsAppu nově podporují sdílení obrazovky se zvukem. A konečně, díky funkci speaker spotlight se osoba, která hovoří, automaticky zvýrazní a zobrazí se na obrazovce jako první.

WhatsApp
Zdroj: Sara Kurfeß / Unsplash

Zelená končí

Kromě toho vývojáři uvádí, že se i nadále „neúnavně zaměřují na kvalitu zvuku a videa, aby byly videohovory čistší bez ohledu na to, kde se nacházíte“.

Za tímto účelem nedávno představili nový kodek MLow, který zásadně zvyšuje spolehlivost hovorů. Díky tomu hovory na mobilních zařízeních od nynějška využívají lepší potlačení okolního hluku, zatímco videohovory mají vyšší rozlišení, pokud využíváte rychlé internetové připojení. Také zvuk je celkově čistší, a to i v případě, že máte špatné připojení nebo používáte starší smartphone.

Kromě zefektivnění videohovorů se platforma vlastněná společností Meta snaží také vylepšovat design. WhatsApp momentálně pracuje na funkci, která uživatelům umožní měnit barvu chatů. V nabídce se objeví pět různých možností: zelená, modrá, černá, růžová a fialová. Nová funkce by měla být dostupná pro všechny v horizontu několika týdnů, až ji vývojáři pořádně otestují.

Zdroj náhledové fotografie: Mika Baumeister / Unsplash, zdroj: Meta

Total
0
Shares